Home
 

Defile učenika OŠ “25. novembar” za životinje!

Naša aprilska akcija protiv okrutnosti prema životinjama je potakla učiteljicu Edinu Dizdarević iz OŠ “25. novembar” da sa svojim učenicima, u sklopu predmeta Moja okolina i teme “Životinje”  koju su obrađivali u drugom polugodištu, napravi prigodan defile kroz ulice našeg grada. Tako su u ponedjeljak, 29.04., učenici IIa odjeljenja OŠ “25. novembar” dio svog podneva proveli u defileu kroz Veliku Kladušu, kojim su htjeli pokazati svoju ljubav prema životinjama i dati svoj glas protiv okrutnosti prema životinjama. Učenici su napravili maske Hello Kitty i transparente na koje su napisali lijepe poruke i nalijepili brojne fotografije i crteže svojih omiljenih životinja.

Učiteljica Edina Dizdarević je u ovoj maloj akciji prepoznala važan odgojni momenat i svoje mališane uključila u nešto zaista plemenito. Ispričala nam je i malu priču koja je dokazala svu ljepotu odgajanja djece u ljubavi prema životinjama: “Usred priprema za defile, došla mi je jedna moja učenica i ispričala priču kako je šetala s mamom i vidjela psa kako leži na cesti. Pomislivši kako je sigurno gladan, ona mu je prišla i dala pola svoga sendviča. To me je stvarno obradovalo i pokazalo kako uz ovako lijepe teme naši učenici polako postaju mladi ljudi s puno vrlina u sebi.”

Učenici su nakon šetnje gradom otišli u slastičarnu “Krajišnik”, gdje su se okrijepili sladoledom i vodom, te se nakon toga zaputili u školu na početak prvog časa.

Udruženje “Topla šapa” se zahvaljuje OŠ “25. novembar”, učiteljici Edini Dizdarević i njenim vrijednim učenicima i njihovim roditeljima na učestvovanju u ovom defileu, , medijima – Radiju Velika Kladuša i nezavisnim krajiškim novinama “ReprezenT” na medijskom praćenju defilea, kojeg možete pogledati ovdje i ovdje, te svim građanima koji su isti popratili s osmijesima i riječima podrške! Uskoro ćemo postaviti i druge akcije koje su sproveli učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama, a dotad možete pogledati galeriju fotografija s defilea koju smo dobili od OŠ “25. novembar” ispod:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top