Home
 

Akcija čišćenja prostorija kraj Veterinarske stanice – 18.10.2012.

Udruženje za zaštitu životinja „Topla šapa“ Velika Kladuša je u četvrtak, 18.10.2012., organizirala akciju čišćenja prostorija kraj Veterinarske stanice, koje će služiti za oporavak pasa lutalica nakon sterilizacije. Akcija je sprovedena uz pomoć učenika 9. razreda OŠ „25. novembar“, koji su se dobrovoljno javili za ovaj poduhvat i za samo dva sata očistili kompletan prostor potreban za držanje pasa i njihov oporavak. Učenike su vodile nastavnice Mevlija Trgić i Ilhana Škrgić, članice „Tople šape“, a mladi aktivisti su, pored društveno-korisnog rada, uspjeli prikupiti tonu starog papira koju će reciklažom uspjeti pretvoriti u dio novca potrebnog za odlazak na ekskurziju.

Direktorica Veterinarske stanice Nisveta Đedović, te zaposleni veterinari i tehničari objeručke su prihvatili ovu akciju i dali prostorije u navedenu svrhu, a sve u cilju pomaganja i zaštite životinja na području općine Velika Kladuša. „Ovom akcijom uspjeli smo stvoriti prve preduslove za obavljanje sterilizacije napuštenih pasa i mačaka u našem gradu, te nam sad slijedi uređivanje istih i prikupljanje potrebnog materijala za vršenje sterilizacija“, kazala je gđa Đedović, te dodala: „Svi građani i privredni subjekti koji su voljni pridonijeti tome da se pomogne napuštenim životinjama i ujedno smanji njihova populacija na ulicama, mogu donirati novac, materijal i hranu za pse lutalice Udruženju ‘Topla šapa’, čime bi ujedno pomogli općini u konačnom zbrinjavanju ovih živih bića.“

U znak zahvalnosti, Veterinarska stanica je poklonila set knjiga „Porodična biblioteka“ školskoj biblioteci OŠ „25. novembar“, dok se Udruženje pobrinulo da učenici nauče vrijedne informacije o suosjećajnom ponašanju prema životinjama uz svoju, te brošuru austrijske organizacije „PINO – Paws In Need“. Akciji je pripomogla i donatorica Senajda Jukić, koja se pobrinula da vrijedni učenici imaju osvježavajuća pića u pauzama.

Pogledajte ovu vrijednu akciju ispod:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top