Home
 

Svjetski dan životinja posvećen borbi protiv krzna u BiH

Na Svjetski dan životinja, 4. oktobra, održana je premijera edukativnog videa koji su uradili učenici 2., 4., i 8. razreda JU OŠ “25. novembar” Velika Kladuša, a čija je tema bila zabrana farmi krzna u BiH. Djeca su, kao što smo već vidjeli u prethodnim postovima, rekla svoje: ne želimo farme krzna u BiH! Učenici drugog razreda su također osmislili i predstavili galeriju posvećenu njihovoj ljubavi prema životinjama, a oko 11h nastavnica Ilhana Škrgić, ujedno naša ambasadorica Svjetskog dana životinja za Bosnu i Hercegovinu, dala je intervju uživo za BH Radio 1 na ovu temu. U nastavku možete pogledati galeriju sa premijere:

Aktivistice za prava životinja su u međuvremenu u Sarajevu bile na štandu u povodu Svjetskog dana životinja, a građani su se mogli informisati o predloženom odlaganju zabrane, čemu se svi mi ljubitelji životinja oštro protivimo, te potpisati peticiju koja će biti uručena Parlamentu BiH. Peticija se može potpisati i online na www.facebook.com/nekrznu. Pogledajte slike ispod:

O proslavi Svjetskog dana životinja i tematici borbe protiv farmi krzna u BiH pisali su i brojni mediji! Pročitajte ih na sljedećim linkovima:

https://www.bljesak.info/lifestyle/flash/aktivisti-traze-zatvaranje-farmi-krzna/214236

http://ckmd.ba/ne-krznu-u-bih/

http://www.mreza-mira.net/vijesti/skole-u-izgradnji-mira-i-ljudskih-prava/da-vam-djeca-kazu-stop-farmama-krzna/

http://www.radiovkladusa.ba/svjetski-dan-zastite-zivotinja-ucenici-os-25-novembar-ne-farmama-krzna-u-bih/

Hvala svima na obilježavanju Svjetskog dana životinja, te i dalje dižite svoj glas protiv krzna u BiH!

Oktobar 7, 2017 This post was written by Categories: Uncategorized Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top