Home
 

Sretan Svjetski dan životinja!

civitasovciSretan 4. oktobar – Svjetski dan životinja! Kao i proteklih godina, i ove smo godine obilježili ovaj veliki dan s mnoštvom aktivnosti. Kao što ste već mogli pročitati u prošlom postu, za Svjetski dan životinja smo, zajedno s učenicima iz CIVITAS-a JU OŠ “25. novembar” Velika Kladuša i nastavnicom Ilhanom Škrgić, ambasadorom Svjetskog dana životinja za BiH, uradili video projekt pod nazivom “Da imam glas, rekao bih…” u kojem su mladi ljubitelji životinja dali svoj glas onima kojima je on najviše potreban: životinjama na ulici. Svečana premijera video projekta održana je u prostorijama “25. novembra” u 12:45h, nakon čega su učenici svoj projekt, ali i posebno izdanje školskih zidnih novina, predstavili i Radiju Velika Kladuša, čiju reportažu možete pročitati i pogledati ovdje.
trecirazred_galerijaUčenici IIIa razreda su za ovaj dan osmislili posebnu likovnu radionicu, kao i slikovnicu sa svojim omiljenim životinjama, a cijelu galeriju njihovih likovnih radova možete pogledati ispod:

Proslavi Svjetskog dana životinja pridružili su se i veseli mališani iz Ib razreda, uz učenicu Vb razreda Asju Zahić, koji su za ovaj dan pripremili ples i maskenbal sa omiljenim maskama životinja! Pogledajte video i galeriju ispod:

Čestitamo svim učenicima OŠ “25. novembar” na iskazivanju ljubavi i suosjećajnosti prema životinjama, te im se zahvaljujemo na svemu što rade za životinje, kao i njihovim nastavnicama Nermi Huskić, Edini Dizdarević, Ilhani Škrgić, kao i ostalim nastavnicima, pedagogu škole Miralemu Hodžiću i direktoru Sakibu Selimoviću koji su podržali ovaj projekt. O našoj proslavi Svjetskog dana životinja može se pročitati i na web stranici World Animal Day-a. Hvala medijima i svima koji su zajedno s nama obilježili ovaj dan! Volite životinje i budite dobir prema njima svaki dan!

Oktobar 4, 2016 This post was written by Categories: Uncategorized Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top