Home
 

Međunarodni dan životinja lutalica – 16.08.2014.

20140812_145538Međunarodni dan životinja lutalica obilježava se svake godine treće subote u mjesecu augustu, te je prepoznat kao ustanovljeni dan diljem Sjedinjenih Država i svijeta.

Svake godine sve više i više organizacije za zaštitu životinja i zabrinuti građani se udružuju kako bi rasvijetlili tragediju prevelike populacije kućnih ljubimaca/napuštenih životinja i ukazali na važnost sterilizacije i kastracije. Međunarodni dan životinja lutalica, kojeg koordinira Međunarodno društvo za zaštitu životinja (International Society for Animal Rights) je ustanovljen kao dan u godini gdje se svi sastajemo, javno ujedinjeni u misiji da pobjedimo u borbi njihove prevelike populacije. Bdjenja uz svijeće služe kako bi se prisjetili svih životinja koje su izgubile svoje živote jer nije bilo dovoljno domova za njih i također da se zahvali nesebičnim ljudima koji posvećuju svoje živote kako bi smanjili silnu plimu okrutnosti i maltretiranja životinja.

20140812_145044Nažalost, ovdje u Velikoj Kladuši i cijeloj državi Bosni i Hercegovini stvari nisu mnogo drugačije. Štoviše, situacija je među najgorima na cijelom planetu za životinje lutalice. Ne samo da one umiru na ulicama, već i nema azila za životinje, a ilegalna masovna ubijanja se i dalje provode diljem zemlje, unatoć Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja (“Službeni glasnik BiH, br. 25/09), koji izričito zabranjuje sve takve postupke.

20140812_144959Izgleda da nismo mnogo naučili iz svoje vlastite tragične povijesti, pa nam je svejedno ako se životinjama nanosi bol i ako ih se baca na ulice našeg grada i države. Ovi štenčići koje vidite na fotografijama su sami mali broj njih na ulicama Velike Kladuše. Zato, pozivamo vas da nam se pridružite danas i obilježite ovaj dan time što ćete pomoći napuštenoj životinji da nađe hranu, vodu i skrovište. Ne treba mnogo – samo dobra volja da se stane na kraj njihovoj patnji! Molimo vas, podignite svoj glas za odgovarajući azil za životinje u Velikoj Kladuši, gdje ćemo životinjama lutalicama moći dati ono što najviše trebaju, uz našu ljubav i brigu!
20140812_145003
20140812_145049

August 16, 2014 This post was written by Categories: Uncategorized Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top