Home
 

Uspješno završena akcija sterilizacije u Velikoj Kladuši – juli 2013.

Prva akcija sterilizacije ikad u Velikoj Kladuši je uspješno završena 11. jula, čime je učinjen prvi korak ka suosjećajnom i efektivnom rješenju problema životinja lutalica na ulicama našeg grada. Akcija je sproveo veterinarski tim Europskog udruženja za životinje i prirodu ETN iz Njemačke, u suradnji s našim Udruženjem za zaštitu životinja “Topla šapa” i Veterinarskom stanicom Velika Kladuša. U toku 10 dana, više od 300 pasa i mačaka je uspješno sterilisano i vraćeno natrag u svoj region ili u sigurne ruke vlasnika, pošto su sterilisane i lutalice i kućni ljubimci.  Naš stacionar je poslužio za smještaj pasa lutalica do njihovog oporavka, dok su kućni ljubimci bili u skrbi svojih vlasnika nedugo nakon zahvata.

Ovo ne bi bilo moguće bez naših marljivih volontera koji su bili tu svaki dan i brinuli se da su životinje čiste i nahranjene, uz potrebnu medicinsku skrb. Uskoro ćemo objaviti njihova imena, no zasad, veliko HVALA za vaša topla srca za životinje! Također zahvaljujemo ETN-u i njihovom veterinarskom timu, predvođenom dr. Antovom, na pružanju rada, medicinske opreme i materijala, kao i Udruženju za zaštitu životinja “SPAS” iz Bihaća, koji su nam pomogli u akciji. Zahvaljujemo se i svim ljubiteljima životinja koji su svojim donacijama pomogli u sprovođenju akcije.

Ovo je, kako kažu, mali korak za nas, no veliki korak za Veliku Kladušu i njene životinje i ljubitelje životinja! Nadamo se da ćemo nastaviti sa sterilizacijom i dalje unaprijeđivati naš trud kako bismo smanjili broj lutalica u našem gradu, čime bi osigurali svakoj životinji topao dom pun ljubavi.

Ispod možete pregledati obimnu galeriju s akcije:

Juli 20, 2013 This post was written by Categories: Uncategorized Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top